Hi, How Can We Help You?

Nova llei per autònoms

Nova llei per autònoms

Després de diversos mesos d’espera i expectativa, els treballadors autònoms per fi comencen a veure els resultats de la proposta de reforma de la llei d’autònoms. Pel que sembla la seva aplicació ja té una data estipulada, però després de tant de temps aquest tema és bastant complicat, ja que fins fa uns pocs dies aquesta reforma semblava impossible.

Però l’equip encarregat de l’estudi i debat d’aquesta proposta va complir la seva fi ahir, de manera que aquesta nova llei arribarà al Senat per a ser examinada rigorosament, després de la seva ratificació arribarà de nou al congrés per a ser aprovada. Molts esperen que comenci el seu exercici durant el mes de juliol, però altres parlen que això passarà alguns mesos després.

Aquest serà un moment clar per a la proposta, pel fet que els tràmits per a la seva execució trigaran una mica més del previst, a causa un gran nombre d’esmenes realitzades per diversos grups polítics, el que va impedir que fos amb caràcter d’urgència, però es troba molt a prop de convertir-se en realitat.

Algunes novetats per als treballadors autònoms

La nova llei portarà amb si una sèrie de canvis molt important per als que treballen pel seu compte propi, entre les quals es troben un gran nombre de beneficis. De seguida et mostrarem alguns dels canvis més importants d’aquesta reforma.

  • Els nous treballadors autònoms pagaran una tarifa plana de 50 euros durant un període d’entre sis mesos a un any, aquesta mesura és una de les més populars d’aquesta reforma, ja que ajuda a que els nous treballadors autònoms tinguin més comoditat per als seus pagaments i més possibilitats d’inversió i emprenedoria.
  • Un sistema d’altes i baixes més just. La futura llei espera oferir l’oportunitat al treballador autònom que realitzi un total de tres altes o baixes durant l’any, aquestes es fan efectives immediatament són sol·licitades, però amb una quota de pagament una mica més llarga.
  • No existirà el recàrrec unificat anual de pagament de quota, quan aquesta llei sigui vigent, els treballadors autònoms que presentin retards en el pagament de qualsevol quota, començaran a tenir un augment del 10%, a partir del segon retard s’haurà de pagar un 30% a causa que ara serà un recàrrec progressiu.
  • Bonificacions per maternitat, un dels aspectes més cridaners d’aquesta propera llei és que els treballadors autònoms que tinguin fills, tindran una exoneració del 100% en les seves quotes de pagament durant el temps que no treballi, en cas que acabi la seva activitat nou, tindrà una tarifa plana en el pagament de les seves quotes.
  • Deduccions d’habitatge i vehicle, aquest canvi presenta una deducció de fins a un 20% en despeses de serveis com electricitat, aigua, gas i telefonies, i fins a un 50% en despeses de vehicle, és clar estàs s’apeguen als criteris d’hisenda i han de d’estar degudament justificats amb cada factura igual que comptabilitzats.

Per la seva banda alguns asseguren que aquesta llei no solucionarà en gran mesura les necessitats dels treballadors autònoms i que no tindrà l’abast que molts esperen, però molts desitgen que aquesta llei sigui instaurada.

Compartir el post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *