Hi, How Can We Help You?

Despeses deduïbles per a aut...

Despeses deduïbles per a autònoms en la declaració trimestral davant d’Hisenda

La declaració trimestral genera certs dubtes a la majoria dels empresaris individuals o treballadors autònoms, entre les quals hi si han d’incloure les seves despeses en aquesta declaració. En aquest punt en el cal tenir prudència i coneixement de quins poden incloure i quines no, per evitar sobrecarregar aquesta llista i no tenir inconvenients.

Hisenda té estipulats les despeses que són indispensables en aquesta declaració, com els relacionats directament amb l’activitat productiva o comercial de l’empresa i aquests han de justificar-se amb les seves respectives factures de pagament, els rebuts només són acceptats com a excepcions. Aquestes despeses s’han de registrar en els llibres comptables d’inversions i despeses.

Però, cal tenir clar que Hisenda no reconeix a les despeses personals com deduïbles de l’IRPF, ja que no estan vinculats de manera directa amb el treball de l’autònom. Tampoc dedueixen despeses diverses com pagaments en restaurants, viatges de vacances, ni compres per a la llar; entre d’altres.

S’han d’incloure només les despeses que són acceptades. No poden ser incloses les multes i sancions quan es presenta la declaració de la renda fora del termini de documentació, ni el pagament de l’IVA deduït en la declaració trimestral. Ni els donatius, ni despeses en jocs d’atzar o consums en paradisos fiscals.

Situacions especials

Hi ha situacions que poden generar controvèrsia o impugnació, quan es declara trimestralment, ja que es tracta de partides especials, amb les que els inspectors d’Hisenda solen ser més exigents per combatre els fraus fiscals.

Com la despesa de renda de l’oficina que funciona a casa, ja que pot interpretar-se com una despesa de l’habitatge, segons certs factors. Igual, que les despeses d’equips com el mòbil que s’usa per treballar, els quals només poden incloure en la declaració trimestral un 50%, per evitar sancions.

Els viatges només poden deduir quan es justifiquin com a necessaris com a activitats econòmiques o de treball per a l’empresa o autònom. Igual, cert tipus de roba que sigui usada com a uniforme o vestuari professional necessari per treballar.

Les despeses del vehicle propi que es fa servir com a transport de mobilització per a activitats econòmiques de l’empresa o treball, és un altre despesa complex perquè sigui deduït com a despesa en la declaració trimestral.

Compartir el post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *