Hi, How Can We Help You?

Com utilitzar l’assisten...

Com utilitzar l’assistent virtual per qüestions tributàries del SII

El sistema de Subministrament immediat de la Informació (SII) creat per al maneig electrònic dels llibres registre de l’impost al valor afegit – IVA per l’Agència Tributària (AEAT); per a l’emissió i declaració a través del mateix en un termini de quatre (04) dies naturals del detall de totes les factures emeses i rebudes.

Incloent les factures simplificades, conegudes comunament com tiquets, cal recordar que en alguns casos el termini de declaració es pot estendre fins a vuit (08) dies naturals, també s’ha de tenir en compte que no s’expliquen en aquest període els dissabtes, diumenges i dies declarats com festius nacionals.

L’aplicació d’aquesta nova normativa implica un canvi profund en el maneig administratiu de moltes empreses de diferents mides, de manera que l’agència tributària en nom de fer més senzill aquest procés oferint informació fiable i oportuna ha desenvolupat l’assistent virtual per qüestions tributàries del SII .

Amb la implementació d’aquest sistema l’AEAT avança en la incorporació d’assistents virtuals per brindar suport eficient als usuaris que tinguin dubtes pel que fa a l’aplicació o l’abast de la normativa SII, que obliga les empreses a presentar les seves factures a través de una plataforma digital.

Es tracta d’una eina d’atenció automàtica molt nova que permet als usuaris realitzar les consultes i preguntes que considerin necessàries, les quals són respostes de manera automàtica; si l’usuari considera que la resposta és insuficient disposa d’un formulari per fer suggeriments.

Primers passos en l’assistent virtual

  • El primer pas és ingressar a l’assistent virtual per qüestions tributàries del SII per aconseguir la resposta a qualsevol dubte o inquietud relacionada amb la normativa SII.
  • No cal que l’usuari busqui una qüestió en concret, l’assistent ha estat programat per realitzar aquesta feina, i no és necessari utilitzar expressions completes o paraules claus, l’usuari només ha d’incloure el text que consideri oportú en el camp destinat a tal fi.
  • L’assistent està dissenyat per completar la pregunta amb la informació necessària per obtenir la resposta que l’usuari busca.
  • La informació relacionada amb la pregunta formulada és mostrada en pantalla, a més s’inclou informació addicional, així com enllaços d’interès que condueixen a altres pàgines que contenen informació d’importància relacionada amb la resposta.
  • L’usuari té l’oportunitat de valorar la informació obtinguda, aquest aspecte és de gran rellevància, ja que l’assistent està programat per aprendre a partir de les valoracions recollides.
  • Sí la valoració és negativa realitza una avaluació de les seves regles internes i després de ser supervisades per un expert són incorporades a la base de dades de coneixement incorporada a l’assistent, així es pot mantenir el fil de la conversa o afegir nova informació a la resposta.
  • La nova resposta ampliada es mostra a la casella corresponent per a ser llegida per l’usuari i es sol·licita novament la seva avaluació, aconseguint així una major eficiència en el servei d’ajuda a totes aquelles persones interessades.
Compartir el post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *